2020 l'Olivella Pivot Lazio

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Met Rome als cultureel, politiek en historisch epicentrum, is Lazio al millennia een pittoresk agrarisch gebied rond een metropool. Een land van herders en boeren, het platteland van Lazio is rijk aan producten en vee, maar het was pas in 2008 dat de denominatie haar eerste DOCG-wijn had.
De Pivot is een belend van de typische romeinse/Lazio druif de Cesanese 60% aangevuld met 20% Cabernet Sauvignon en 20% Merlot De wijngaard van de L'Olivella is van vulkanische oorsprong, rijk aan kalium, fosfor en magnesium. De wijngaard is gelegen op een heuvelachtig terrein, goed belicht en geventileerd.
Na de handmatige pluk worden de druiven ontsteelt. De fermentatie duurt ongeveer 15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 30/32° C. De wijn wordt twee keer gedecanteerd, door opnieuw enkele dagen in contact te komen met de droesem. Na te zijn gedecanteerd, krijgt de wijn 8-10 maanden veroudering in barrique (medium toast Allier en Tronçais eik) en an nog 6-8 maanden flesrijping.
De Pivot heeft een donkere robijnrode kleur. In de neus is de wijn geconcentreerd, etherisch, met lichte vanilleparfums, intens en elegant waarbij de kruiden en het rode en donkere fruit elkaar fraai versterken. Het is duidelijke een Cesanese gedreven wijn maar de Merlot geeft de wijn wat romigheid en de Cabernet wat warme kers en dit maakt deze wijn een Super-Lazio. De wijn is full bodied, fluweel zacht met een mooie lange afdronk.
Alcohol: 13,5 %
Dry extract: 30.50 g/lt
Residual Sugar: 3.0 g/lt
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Lazio |
Wijnhuis | L'Olivella |
Druif | Cabernet Sauvignon, Cesanese, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
L'Olivella werd opgericht in 1986, dankzij de inspiratie van een deskundige wijnbouwer uit Puglia, de heer Umberto Notarnicola, en een nauwgezette wijnkenner uit Piemonte, de heer Bruno Violo, beiden verliefd op het landschap van Latium. Het is een jong, dynamisch landbouwbedrijf, dat zichzelf voortdurend innoveert maar sterke banden onderhoudt met de lokale cultuur en tradities.
De heuvels, waar de wijnstokken van Frascati opgroeien, zijn van vulkanische oorsprong, rijk aan minerale zouten (kalium, fosfor, calcium en magnesium) en arm aan stikstof.
De ideale mix voor het kweken van wijnstokken en het produceren van wijnen van hoge organoleptische kwaliteit. L'Olivella ligt tussen Monteporzio en Frascati, in de heuvels rond Rome, een paar kilometer naar het zuiden, langs de via Tuscolana. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg Rome-Napels en verlaat de snelweg bij het knooppunt Monteporzio Catone. Frascati is altijd de wijn van Rome geweest, met de langste historische tradities: de oude Romeinen waardeerden de wijn van Tuscolo, de heuvel boven Frascati, een natuurlijk terras met uitzicht op de hoofdstad.
Paus Paulus III (1534 - 1549) maakte voordat hij paus werd, als bisschop van Frascati, deze wijn, Frascati, altijd aanwezig op de tafel van de paus. Goethe, de beroemde Duitse schrijver, definieerde het tijdens zijn verblijf in Rome in 1816 als "een paradijs".