2019 Château Pavie Premier Grand Cru Classé Saint-Emilion


Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2026 - 2065 |
Omschrijving
De Pavie 2019 is een blend van 50% Merlot, 32% Cabernet Franc en 18% Cabernet Sauvignon. Zeer diep granaat-paars van kleur barst het uit het glas met een fabelachtig expressieve neus van crème de cassis, pruimen compote en bosbessenconserven, wat leidt tot een indrukwekkende reeks nuances, met noties van donkere chocolade, kamfer, zoethout, rozenblaadjes, leem en minerale tinen. De rijke, volle smaak biedt laag op laag weelderig zwart en blauw fruit met veel exotische kruiden en mooie bloemige en minerale accenten, ondersteund door stevige, super zachte tannines en opmerkelijke spanning, en eindigt met geweldige lengte en diepte. Dit kan alleen Pavie zijn. Het zorgt nu voor een verleidelijk stijlvol glas, maar geduld zal worden beloond als het tenminste 5-7 jaar op fles wordt verouderd en het vervolgens de komende 30 jaar opdrinkt.
(97-100) - Parker
(98-99) - Suckling
Over het wijnhuis Château Pavie
De wijngaard van Château Pavie is 42 hectare groot. Het is een groot geheel, maar bevat verschillende terroirs met elk een eigen microklimaat. Château Pavie is vaak een van de laatste wijnhuizen die de oogst afrond. Ze werken verantwoord: 70% van de wijngaard wordt nu biologisch behandeld, ze streven naar 100%.
Vandaag de dag is Gerard Perse de man met de touwtjes in handen. Een selfmade man en miljonair uit Parijs. De zoon van een schilder neemt in 1976 een klein kruidenierswinkeltje over in een buitenwijk om vervolgens enorme successen te behalen met franchise supermarkten voor Champion (Carrefour). Tot hij alleen nog maar met wijn bezig wil zijn. In 1998 koopt hij, na enkele andere wijnhuizen te hebben gekocht, Château Pavie. In de streek wordt hij gezien als verloochenaar van Saint-Emilion wijnen door de technieken die hij toepaste, bijvoorbeeld het vroegtijdig wegsnijden van onrijpe druiventrossen om de productie te beperken en kwaliteit te verhogen. Destijds beschouwd als een ongehoorde verspilling, vandaag doet bijna iedereen het. Door het succes van zijn wijnen is zijn reputatie een stuk verbeterd. Niet alleen Parker, maar ook andere internationale wijncritici geven de hoogste scores. En wijn met een verhaal.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Pavie |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2065 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 100 |
James Suckling rating | 99 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
De wijngaard van Château Pavie is 42 hectare groot. Het is een groot geheel, maar bevat verschillende terroirs met elk een eigen microklimaat. Château Pavie is vaak een van de laatste wijnhuizen die de oogst afrond. Ze werken verantwoord: 70% van de wijngaard wordt nu biologisch behandeld, ze streven naar 100%.
Vandaag de dag is Gerard Perse de man met de touwtjes in handen. Een selfmade man en miljonair uit Parijs. De zoon van een schilder neemt in 1976 een klein kruidenierswinkeltje over in een buitenwijk om vervolgens enorme successen te behalen met franchise supermarkten voor Champion (Carrefour). Tot hij alleen nog maar met wijn bezig wil zijn. In 1998 koopt hij, na enkele andere wijnhuizen te hebben gekocht, Château Pavie. In de streek wordt hij gezien als verloochenaar van Saint-Emilion wijnen door de technieken die hij toepaste, bijvoorbeeld het vroegtijdig wegsnijden van onrijpe druiventrossen om de productie te beperken en kwaliteit te verhogen. Destijds beschouwd als een ongehoorde verspilling, vandaag doet bijna iedereen het. Door het succes van zijn wijnen is zijn reputatie een stuk verbeterd. Niet alleen Parker, maar ook andere internationale wijncritici geven de hoogste scores. Een wijn met een verhaal.
Recensies
Bijlagen
Gerelateerde blogs
