2021 Bernardus Pinot Noir Santa Lucia Highlands

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Omschrijving
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet wel van de Pon familie welke o.a. importeur is van VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
De wijngaarden van de Pinot Noir Santa Lucia Highlands bevinden zich op enkele van de meest gunstige stukken land. Bekend als een van de beste gebieden ter wereld voor het verbouwen van Pinot Noir. De druiven krijgen in de middag volop zonuren en verkoeling door de zeebries. In het glas toont de Santa Lucia Highlands Pinot Noir medium robijn-paars gekleurd. In de neus de typische intense pinot noir geuren zoals vers rood fruit, zwarte kersen vanille en een beetje aards. De wijn heeft een volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines. Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en paté.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Bernardus |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet de Nederlandse importeur van o.a VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.