Champagne Drappier Brut Carte d'Or

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Omschrijving
Mooie Champagne van het top-huis Drappier. 5% gerijpt in grote eiken vaten gedurende 12 maanden. Deze cuvée is de ware expressie van de Drappierstijl. De Carte d’Or geeft in de neus hints van wilde (honds)roos en steenvruchten zoals witte perzik. Op het palet geven de kruidige tonen ook complexiteit aan een direct vineuze stijl met terugkerende de witte perzik, nu ook abrikoos en zelfs rood fruit. Bij langere rijping kan er nog gemberbrood opgemerkt worden. De Drappier heeft met een smaakvolle kern van fruit, levendige zuren en een krijtachtige afdronk. Deze Non Vintage Champagne is een blend van 75% Pinot Noir , 15% Chardonnay , 10% Pinot Meunier
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Wijnhuis | Drappier |
Druif | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Wijnhuis
Er zullen niet veel wijngoederen zijn die een kloostergewelf als wijnkelder hebben. Champagnehuis Drappier mag zich de gelukkige eigenaar van zo'n bijzonder overblijfsel van vroeger noemen. Dit familiebedrijf is gevestigd in Urville aan de Côte des Bar en beschikt over een kelder uit de 12e eeuw, die ooit deel uitmaakte van het klooster Clarivaux. Het gebied waar dit champagnehuis is gevestigd, hoort bij het Départment Aube in het zuiden van Marne. Pas in 1927 werd de regio opgewaardeerd tot een volwaardig champagne-wijnbouwgebied. De Drappiers maken hier sinds 1951 champagne. Michel Drappier heeft nu de leiding over het bedrijf. Het wijngoed beschikt over ruim 54 hectare. Voor het bereiden van de wijnen worden druiven van nog 50 hectare wijngaarden bijgekocht. De druivensoorten die ze hier verbouwen zijn pinot noir (70%), chardonnay (15%) en pinot meunier. Alle wijnen doorlopen de malolactische gisting. De 'Liqueur de dosage' rijpte in 20 jaar oude barriques.