San Antonio Valley

San Antonio Valley is een klein wijngebied in Chili, gelegen nabij de Pacifische kust 80 km (50 mijl) hemelsbreed ten westen van de hoofdstad Santiago. Een relatief recente toevoeging aan de Chileense nationale wijnregio. De regio onderscheidt zich door het produceren van kwaliteitspinot noir samen met internationaal gerespecteerde witte wijnen, waaronder sauvignon blanc en chardonnay.De...

Show more
filter Filter
Grape
2023 Viña Casa Marín Cartagena Sauvignon Blanc
grape Sauvignon Blanc
15.65 12.93 As low as 14.85
Vegan Label
2023 Viña Casa Marín Cartagena Riesling
grape Riesling
15.65 12.93 As low as 14.95
Vegan Label
2022 Viña Casa Marín Sauvignon Gris Viñedo Estero
grape Souvignier Gris
29.50 24.38 As low as 27.95
2022 Viña Casa Marín Cartagena Pinot Noir
grape Pinot Noir
15.95 13.18
2023 Viña Casa Marín Sauvignon Blanc Viñedo Cipreses
grape Sauvignon Blanc
23.35 19.30 As low as 22.15
Out of stock
Vegan Label
per page

San Antonio Valley is een klein wijngebied in Chili, gelegen nabij de Pacifische kust 80 km (50 mijl) hemelsbreed ten westen van de hoofdstad Santiago. Een relatief recente toevoeging aan de Chileense nationale wijnregio. De regio onderscheidt zich door het produceren van kwaliteitspinot noir samen met internationaal gerespecteerde witte wijnen, waaronder sauvignon blanc en chardonnay.De provincie waarnaar de vallei is vernoemd, omringt de kustplaats San Antonio, 90 km ten westen van het centrum van Santiago en net ten zuiden van de Casablanca-vallei. Wijngaarden liggen op de glooiende heuvels en net als in Casablanca Valley, wordt de wijnbouw in San Antonio Valley sterk beïnvloed door de effecten van de oceaan. Koele ochtendmist en lentevorst worden meer geassocieerd met de Napa Valley en Bordeaux dan met Chileense wijngebieden, maar de koude Humboldt Current, die langs de westkust van Chili stroomt, brengt precies deze omstandigheden naar de San Antonio Valley. Deze oceanische invloed is grotendeels verantwoordelijk voor het mogelijk maken van wijnbouw hier. De koelere omstandigheden gedurende de dag en de aanzienlijke temperatuurdaling 's nachts leiden tot een langer groeiseizoen en een langzamere rijpingsperiode, wat betekent dat de San Antonio-vallei kwaliteit Pinot Noir en Chardonnay kan produceren, uitgebalanceerd in suiker en zuren, evenals aromatisch wit variëteiten. De bodems in de vallei zijn grotendeels graniet, met een bovengrond van klei. Deze arme, goed doorlatende bodems zijn uitstekend geschikt voor wijnbouw: wijnstokken worden gedwongen om diepe wortelstelsels te laten groeien op zoek naar voedingsstoffen en water, wat leidt tot gezonde planten die druiven van hoge kwaliteit produceren.