Central Coast

Er zijn drie opties voor reizigers om de 300 mijl tussen San Francisco en Los Angeles te doorkruisen. De snelste route loopt landinwaarts door de regio Central Valley en is somber en eentonig. Als je tijd hebt neem dan de betoverende en beroemde California State Route 1 langs de kust. De derde optie, de minder schilderachtige U.S. Route 101 biedt weidse uitzichten op wijngaarden die zich...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Druif
2023 Au Bon Climat Chardonnay Santa Barbara County
grape Chardonnay
35,95 29,71 Vanaf 31,95
2023 Au Bon Climat Chardonnay Santa Barbara County
2023 Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara County
grape Pinot Noir
36,95 30,54 Vanaf 32,95
2023 Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara County
2022 Bogle Vineyard Zinfandel Old Vines
grape Zinfandel
19,95 16,49 Vanaf 17,95
Vegan Label
2022 Bogle Vineyard Cabernet Sauvignon
grape Cabernet Sauvignon
19,45 16,07 Vanaf 18,45
2022 Bogle Vineyard Essential Red
grape Syrah-Shiraz
19,95 16,49 Vanaf 17,95
Vegan Label
2020 Au Bon Climat Pinot Noir La Bauge Au-dessus
grape Pinot Noir
42,95 35,50
2020 Au Bon Climat Pinot Noir La Bauge Au-dessus
2018 Au Bon Climat Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard
grape Pinot Noir
58,95 48,72
2021 Joey Tensley Fundamental Pinot Noir
grape Pinot Noir
23,45 19,38
2020 Au Bon Climat Chardonnay Nuits-Blanches au Bouge
grape Chardonnay
59,95 49,55
per pagina

Er zijn drie opties voor reizigers om de 300 mijl tussen San Francisco en Los Angeles te doorkruisen. De snelste route loopt landinwaarts door de regio Central Valley en is somber en eentonig. Als je tijd hebt neem dan de betoverende en beroemde California State Route 1 langs de kust. De derde optie, de minder schilderachtige U.S. Route 101 biedt weidse uitzichten op wijngaarden die zich lijken uit te strekken voor zover ze kunnen kijken. Alle drie de paden lopen door de Californische wijnbouw. Het zal je misschien verbazen te horen dat maar liefst 80 procent van de Californische wijn wordt geproduceerd uit de centrale Central Valley Region, die loopt van Bakersfield in het zuiden tot Sacramento in het noorden. Het meer westelijke kustgebied Californië bestaat uit vier belangrijke groeiregio's: Monterey, Paso Robles, San Luis Obispo en Santa Barbara. Het is een gebied waarvan de wijnproductie het best kan worden omschreven als een soort Boutique versus Bulk

Er een groot aantal boetiekproducenten, met name in Santa Barbara County en Paso Robles. Deze plekken produceren wijnen van wereldklasse die consequent veel lof ontvangen van critici, met name bottelingen van Santa Barbara Chardonnay en Pinot Noir, en Paso Robles Cabernet Sauvignon. Maar er zijn ook enorme wijnbedrijven die tonnen en tonnen druiven produceren voor bulkwijnproductie. Paso produceert bijvoorbeeld zoveel fruit dat een aanzienlijk deel van de oogst naar producenten in het hele land gaat. Een deel van het bewaard gebleven fruit wordt zowel uitzonderlijke Rhône-melanges als krachtige melanges van Zinfandels en Cabernet.

De Central Coast is zo groot dat het binnen twee totaal verschillende klimaatzones valt en overal enorm verschillende bodemreeksen bevat. Aan de westelijke randen van de vallei beïnvloeden de briesjes uit de Stille Oceaan de wijngaarden. Wijnstokken zijn geworteld in kalksteenrijke ondergronden vergelijkbaar met die in de Rhône-vallei in Frankrijk, maar bevatten een groot deel van de mariene afzettingen. In deze gebieden creëren de koelere temperaturen in combinatie met kalksteenrijke bodems ideale omstandigheden voor Chardonnay en Pinot Noir om te gedijen.

Richting het oosten beginnen de zonnestralen harder te slaan en de gemiddelde dagelijkse temperatuur stijgt naarmate je in de buurt komt van appellations zoals Happy Canyon of Santa Barbara, waar leem- en kleigronden ook overvloedig mineraalrijk zijn. In deze gebieden presteert Syrah erg goed, met name voorbeelden uit de Ballard Canyon van Santa Barbara, terwijl variëteiten zoals Viognier, Marsanne, Roussanne, Grenache en Mourvedre in de regio goed gedijen. Van wijngaard tot wijngaard over de vallei, er is bewijs van oude zeebodems en alluviale ventilatoren - ideale bodems die de wijnstokken helpen benadrukken en bijdragen aan kracht en, uiteindelijk, betere wijnen.