China

De geschiedenis van Chinese druivenwijn gaat meer dan 4.600 jaar terug. De vroegste gegevens stammen uit de Han-dynastie rond 206 voor Christus. Wijnconsumptie was ooit gebruikelijk in de Chinese bronstijd en verdween in de oudheid volledig. Het werd vervangen door de consumptie van een reeks traditionele Chinese alcoholische dranken gemaakt van sorghum, gierst, rijst en fruit zoals lychee of...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Land
Regio
Druif
2021 Chateau Changyu Moser XV Helan Mountain Cabernet Sauvignon Blanc de Noir
grape Cabernet Sauvignon
18,95 15,66 Vanaf 16,50
2023 Chateau Changyu Moser XV Helan Mountain Cabernet Sauvignon Blanc de Noir
2021 Chateau Changyu Moser XV Helan Mountain Cabernet Sauvignon
grape Cabernet Sauvignon
18,95 15,66
2021 Chateau Changyu Moser XV Helan Mountain Cabernet Sauvignon
2019 Chateau Changyu Moser XV Cabernet Sauvignon
grape Cabernet Sauvignon
39,55 32,69
2019 Chateau Changyu Moser Family XV Cabernet Sauvignon
2019 Ao Yun Shangri-La
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz
359,00 296,69
2021 Chateau Changyu Moser XV Cabernet Sauvignon Blanc de Noir Barrique
grape Cabernet Sauvignon
39,55 32,69
2021 Chateau Changyu Moser family XV Cabernet Sauvignon Blanc de Noir Barrique
Chateau Changyu Moser XV Purple Air Comes From The East
grape Cabernet Sauvignon
195,00 161,16
2019 Chateau Changyu Moser XV Purple Air Comes From The East
2019 Ao Yun Shangri-La
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz
359,00 296,69
2019 Ao Yun Shangri-La
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz
435,00 359,50
2019 Ao Yun Shangri-La
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah-Shiraz
385,00 318,18
per pagina

De geschiedenis van Chinese druivenwijn gaat meer dan 4.600 jaar terug. De vroegste gegevens stammen uit de Han-dynastie rond 206 voor Christus. Wijnconsumptie was ooit gebruikelijk in de Chinese bronstijd en verdween in de oudheid volledig. Het werd vervangen door de consumptie van een reeks traditionele Chinese alcoholische dranken gemaakt van sorghum, gierst, rijst en fruit zoals lychee of Aziatische pruimen. De oude Chinezen maakten opnieuw kennis met de consumptie van druivenwijn tijdens de Han-dynastie (206 BCE - 220 CE), maar de consumptie van druivenwijn werd niet gebruikelijk vóór de Tang-dynastie (608-907). Moderne Chinese wijn dateert uit de oprichting van Changyu in 1892. Changyu is de eerste wijnmakerij die op grote schaal wijn produceert en baanbrekend is voor de gemoderniseerde wijnproductie in China.

Er zijn momenteel ongeveer 900 wijnmakerijen in China (vergeleken met Australië: 2.000 - VS: 7.100 - Frankrijk: 27.000 - Oostenrijk: 6.500 - Duitsland: 6.500). Bijna 800.000 hectare wordt met wijnstokken aangeplant, waardoor China het zesde grootste wijnproducerende land is qua oppervlakte, ongeveer 13 miljoen hectoliter wijn wordt per jaar geproduceerd. Rode wijnen zijn goed voor 90%, met slechts 10% voor zoete wijn en droge witte wijnen. China is de snelst groeiende wijnmarkt ter wereld. De wijnconsumptie per hoofd van de bevolking is echter nog steeds maar iets meer dan een liter. De grootste wijnproducerende regio in China is Yantai-Penglai (BohaiBay Area, Shandong), met meer dan 140 wijnmakerijen die verantwoordelijk zijn voor 40% van de Chinese wijnproductie. China's jongste en meest interessante wijnbouwregio, Ningxia, heeft tot nu toe 100 wijnmakerijen met plannen om er de komende jaren nog veel meer te maken. Dig gebied met zijn warme dagen en koude nachten is ideaal voor de productie van kwalitatief hoogstaande wijnen met fruit, frisheid en elegantie. Een beetje het Bordeaux van China.