Nerello Mascalese
Nerello Mascalese is de hoofddruif in de wijnen van de DOC Etna. Ze moet voor minstens 80% aanwezig zijn in de Etna Rosso DOC. De druif groeit op hoogtes van 350 tot 1000 meter. Nerello Mascalese is een laatbloeier die wijnen produceert die goed rijpen met aangename tannines en vooral kruidige...
Nerello Mascalese is de hoofddruif in de wijnen van de DOC Etna. Ze moet voor minstens 80% aanwezig zijn in de Etna Rosso DOC. De druif groeit op hoogtes van 350 tot 1000 meter. Nerello Mascalese is een laatbloeier die wijnen produceert die goed rijpen met aangename tannines en vooral kruidige aroma's. Ze voegt vooral kleur en alcohol toe aan de wijn. Vaak gebruikt in een blend met die andere Nerello, de Nerello Cappuccio of Nerello Mantellato. De dichte trossen wegen tot 1 kg en bevatten middelgrote druiven.
Hoe smaakt wijn van de Nerello Mascalese druif?
De druif levert lichtgekleurde rode wijnen op met frisse aciditeit en een geparfumeerd floraal karakter, ondersteund door zacht aardbeifruit. De jonge wijnen kunnen nog wel eens getekend zijn door stroeve tannine, maar na enkele jaren flesrijping zijn het net deze wijnen die evolueren tot echt ongezien complexe, geparfumeerde pareltjes.


Nerello Mascalese is de hoofddruif in de wijnen van de DOC Etna. Ze moet voor minstens 80% aanwezig zijn in de Etna Rosso DOC. De druif groeit op hoogtes van 350 tot 1000 meter. Nerello Mascalese is een laatbloeier die wijnen produceert die goed rijpen met aangename tannines en vooral kruidige aroma's. Ze voegt vooral kleur en alcohol toe aan de wijn. Vaak gebruikt in een blend met die andere Nerello, de Nerello Cappuccio of Nerello Mantellato. De dichte trossen wegen tot 1 kg en bevatten middelgrote druiven.
Hoe smaakt wijn van de Nerello Mascalese druif?
De druif levert lichtgekleurde rode wijnen op met frisse aciditeit en een geparfumeerd floraal karakter, ondersteund door zacht aardbeifruit. De jonge wijnen kunnen nog wel eens getekend zijn door stroeve tannine, maar na enkele jaren flesrijping zijn het net deze wijnen die evolueren tot echt ongezien complexe, geparfumeerde pareltjes.