Pedro Ximenez

De Pedro Ximenez druif is een Spaanse witte druivenvariëteit die behoort tot de Vitis Vinifera die een hoog suikergehalte kan creëren. In de Spaanse wijnbouw wordt de druif gebruikt voor o.a. Malaga-wijn. De laatste jaren wordt de druif ook meer als droge witte wijn geproduceerd. De Pedro Ximenez wordt ook vaak afgekort naar PX. De PX is erg donker van kleur, ook is de wijn vaak bijna...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Regio
Druif
Equipo Navazos Ovni Pedro Ximenez
grape Pedro Ximenez
18,95 15,66
2022 Equipo Navazos Ovni Pedro Ximenez
2019 Toro Albalá Poley Pedro Ximenez Dulce
grape Pedro Ximenez
24,95 20,62
González Byass Nectar Pedro Ximénez Dulce Sherry
grape Pedro Ximenez
18,15 15,00
El Maestro Sierra Pedro Ximenez
grape Pedro Ximenez
24,50 20,25
El Maestro Sierra Pedro Ximenez
2003 Toro Albalá Don PX
grape Pedro Ximenez
31,95 26,40
Equipo Navazos Pedro Ximénez Casa del Inca 0.375 ltr
grape Pedro Ximenez
24,95 20,62
Equipo Navazos Pedro Ximénez Casa del Inca
grape Pedro Ximenez
33,95 28,06
El Maestro Sierra Pedro Ximenez 0.375 ltr
grape Pedro Ximenez
16,95 14,01
El Maestro Sierra Pedro Ximenez 0.375 ltr
2023 Celler del Roure Cullerot
grape Chardonnay, Macabeo, Pedro Ximenez
14,95 12,36

De Pedro Ximenez druif is een Spaanse witte druivenvariëteit die behoort tot de Vitis Vinifera die een hoog suikergehalte kan creëren. In de Spaanse wijnbouw wordt de druif gebruikt voor o.a. Malaga-wijn. De laatste jaren wordt de druif ook meer als droge witte wijn geproduceerd. De Pedro Ximenez wordt ook vaak afgekort naar PX. De PX is erg donker van kleur, ook is de wijn vaak bijna stroperig dik. Dit hoge suikergehalte in de wijn komt door het speciale drogingsproces. Door het te laten drogen van de druif ontstaat er een hoge suikerwaarden. Zodra de wijn gaat gisten, wordt de wijn met alcohol versterkt. Hierdoor houd de wijn de fruitige smaken. Vervolgens wordt de rijping voortgezet in houten vaten.

Hoe smaakt wijn van de Pedro Ximenez druif?

de smaak is uitermate zoet, die doen denken aan gedroogde zuidvruchten zoals rozijnen, vijgen en dadels. Vergezeld met aroma's van honing, druiven siroop, jam en gekonfijt fruit. tegelijkertijd doet het ook denken aan versgemalen koffie, donkere chocolade, cacao en zoethout.