Saint-Romain
Sinds de Kelten en Gallo-Romeinen het gebied bewoonden, wordt er in deze schilderachtige regio op de kliffen wijn geproduceerd. Tegenwoordig maakt deze regio deel uit van de Côte de Beaune, waar wijn wordt geproduceerd van zowel Pinot Noir- als Chardonnay-druiven. De 97,19 hectare (240 acres) wijngaarden zijn geplant op een hoogte van 400 meter (1310 voet), waardoor het een van de hoogste en...
Sinds de Kelten en Gallo-Romeinen het gebied bewoonden, wordt er in deze schilderachtige regio op de kliffen wijn geproduceerd. Tegenwoordig maakt deze regio deel uit van de Côte de Beaune, waar wijn wordt geproduceerd van zowel Pinot Noir- als Chardonnay-druiven. De 97,19 hectare (240 acres) wijngaarden zijn geplant op een hoogte van 400 meter (1310 voet), waardoor het een van de hoogste en koelste regio's in het gebied is.
Er zijn hier geen Grands of Premiers Crus, dus alle wijnen dragen het label Village-wijn. De kalk- en mergelbodem, gecombineerd met een koel klimaat, geven zowel de rode als de witte wijnen een hoge zuurgraad met onderscheidende tonen van mineraliteit. Beide stijlen zijn in de vroege jaren al zeer toegankelijk en zijn perfect te combineren met een scala aan gerechten, van zachte kazen tot gebakken vis.
Sinds de Kelten en Gallo-Romeinen het gebied bewoonden, wordt er in deze schilderachtige regio op de kliffen wijn geproduceerd. Tegenwoordig maakt deze regio deel uit van de Côte de Beaune, waar wijn wordt geproduceerd van zowel Pinot Noir- als Chardonnay-druiven. De 97,19 hectare (240 acres) wijngaarden zijn geplant op een hoogte van 400 meter (1310 voet), waardoor het een van de hoogste en koelste regio's in het gebied is.
Er zijn hier geen Grands of Premiers Crus, dus alle wijnen dragen het label Village-wijn. De kalk- en mergelbodem, gecombineerd met een koel klimaat, geven zowel de rode als de witte wijnen een hoge zuurgraad met onderscheidende tonen van mineraliteit. Beide stijlen zijn in de vroege jaren al zeer toegankelijk en zijn perfect te combineren met een scala aan gerechten, van zachte kazen tot gebakken vis.