Johanniter
Johanniter is een witte druivensoort. De druif is in 1968 door Johannes Zimmermann van het wijnbouwinstituut in Freiburg gekweekt als schimmel-resistent. Het is het resultaat van kruisingen tussen Riesling, Seyve-villard, Ruländer, en Gutedel. De druif is genoemd naar de kweker, omdat hij als hoofd van het Freiburger Instituut zo’n...
Johanniter is een witte druivensoort. De druif is in 1968 door Johannes Zimmermann van het wijnbouwinstituut in Freiburg gekweekt als schimmel-resistent. Het is het resultaat van kruisingen tussen Riesling, Seyve-villard, Ruländer, en Gutedel. De druif is genoemd naar de kweker, omdat hij als hoofd van het Freiburger Instituut zo’n vooruitziende blik had betreft schimmel-resistente druivenrassen. Uiterlijke overeenkomst met haar moeder-druif de Riesling, zijn onmiskenbaar. Zowel de druif, tros als het blad. De oogsttijd ligt wat vroeger in het jaar.
Hoe smaakt wijn van de Johanniter druif?
Johanniter wijnen zijn heerlijk uitbundig qua geur, met aroma's die het glas uit stuiven. Aroma's van citrus, limoen, grapefruit en citroen, meloen, peer, groene appel en perzik. Qua smaak zijn ze krachtig en fruitig, met een fris zuurtje.
Johanniter is een witte druivensoort. De druif is in 1968 door Johannes Zimmermann van het wijnbouwinstituut in Freiburg gekweekt als schimmel-resistent. Het is het resultaat van kruisingen tussen Riesling, Seyve-villard, Ruländer, en Gutedel. De druif is genoemd naar de kweker, omdat hij als hoofd van het Freiburger Instituut zo’n vooruitziende blik had betreft schimmel-resistente druivenrassen. Uiterlijke overeenkomst met haar moeder-druif de Riesling, zijn onmiskenbaar. Zowel de druif, tros als het blad. De oogsttijd ligt wat vroeger in het jaar.
Hoe smaakt wijn van de Johanniter druif?
Johanniter wijnen zijn heerlijk uitbundig qua geur, met aroma's die het glas uit stuiven. Aroma's van citrus, limoen, grapefruit en citroen, meloen, peer, groene appel en perzik. Qua smaak zijn ze krachtig en fruitig, met een fris zuurtje.